Sköter om läderväskor, behandling av läderväskor, vård av läderväskor

Sköter om läder
Det första du måste komma ihåg är att läder är hud och därmed kommer att åldras med tiden, men till skillnad från hud är äldre läder mycket beundrad och anses vara mer önskvärt än den helt nya, glänsande italienska läderhandväskan du just fått. Det naturliga slitaget vid normal användning och den udda repan kommer att ge karaktär till din läderväska som, om den vårdas och sköts ordentligt, förblir i utmärkt skick under en livstid.

Lagring
Förvara din italienska läderhandväska på en torr, ren plats i dammpåsen där den kom.

Skydd
Om du vill kan du använda ett specialläderskydd (kontrollera med din leverantör att produkten passar din väska) men var medveten om att användning av denna typ av produkt kan ändra läderfärgen något.

Damm
Din italienska läderhandväska samlar uppenbarligen damm men den tas lätt bort med en mjuk borste och det rekommenderas att du dammar väskan regelbundet.

Allmänna märken
De vanligaste märkena på din handväska är fingeravtryck. Dessa och andra mindre vardagliga märken kan tas bort med en mycket lätt fuktig trasa. Gnugga bara din väska försiktigt och försök inte att skrubba bort ett märke med våldsamt gnugga. Var tålmodig och mild.

Regn och andra vattenstänk
Vegetabiliskt garvat läder är inte riktigt lämpligt för att bli våt, även om vissa påsar kan ha behandlats och kommer att hantera det bättre än andra. Som en försiktighetsåtgärd, om din väska blir våt, torka den med en mjuk trasa och låt den stå i rumstemperatur för att torka naturligt. Placera den aldrig på eller nära en värmeelement eller annan värmekälla och använd aldrig en hårtork på den.

Polering
Att polera din väska försiktigt ungefär en gång i månaden är bra. Använd endast en liten mängd av en rekommenderad produkt och gnugga påsen mycket, mycket försiktigt med en mjuk trasa.

Återfuktande
Precis som hud kommer din läderväska att förlora sina naturliga oljor över tiden och kommer att hålla mycket längre om den återfuktas med en specialprodukt två gånger om året. Vänligen ta hand om din väska med kärleksfull omsorg och vi hoppas att det kommer att ge dig många år av nöje, men kom ihåg att låta den bli gammal graciöst.
Sköter om läderväskor, behandling av läderväskor, vård av läderväskor